Hoppa till textinnehållet

Gåvodelegationen

 

Det som är bra för Virserums Sparbank är också bra för bygden och Dig.

Alla vinstmedel stannar i Sparbanken och sedan stödjer Virserum Sparbank verksamheter och projekt i bygden. 

En sparbank lyder under sparbankslagen vilken säger att banken ska använda sitt överskott för att främja samhällsnytta och en hållbar tillväxt. Som äkta sparbank har Virserums Sparbank inga aktieägare som kräver utdelning utan en del av bankens överskott återinvesteras istället för att bidra till en hållbar samhällsutveckling – detta görs via Gåvodelegationen.  

Sparbanksidén - att ge tillbaka till samhället.

Har din förening idéer och behov som ni vill förverkliga, men svårt att få pengar till? Kanske behöver en satsning på barn- och ungdomsverksamheten göras, gamla lokaler rustas upp eller ny utrustning köpas in?  Något projekt som helt enkelt gör det ännu bättre att bo och leva i Dackebygden? 

Välkommen med er ansökan

Gåvodelegationens urval utgår ifrån ansökningar som kommit. För att en ansökan ska godkännas och få ta del av pengarana måste hela delegationen stå bakom beslutet, vid oenighet är det huvudmännens uppgift att ta beslut i frågan

Exempel på projekt som fått bidrag via Gåvodelegationen

Tillsammans mot mobbing

Alla barn och ungdomar ska ha en trygg skolgång. Ingen ska behöva bli utsatt för mobbing eller annan kränkande behandling. Det är utgångspunkten i den satsning Prolympia gör tillsammans med Friends och Virserums Sparbank.

Kids taking group selfie on terrace

Upprustning av liftanläggning

Hjortens SK är en av de som tagit del av Gåvodelegationens bidrag. Tidigare år har man bland annat köpt in en ny pistmaskin, men denna gång är det liftanläggningen som behöver en uppdatering. 

Two women out skiing.

Alla barn ska synas

Förskolebarnen på Evahagens förskola har fått nya färgglada reflexvästar. En satsning som ger ökad säkerhet åt barnen både på förskolegård och vid utflykt.